Воведување на ран компир

По успешната сезона во 2014 година, покрај доцниот компир од видот Агрија, компанијата воведува и нова сорта, ран компир, Агата. Овој компир има жолта кожа и овална форма. Се одликува со средна големина. Агатата е исклучително добра за печење, пржење и варење. Поради посебните карактеристики на Турјанската висорамнина компирот Агата добива посебен вкус.